vineri, 15 iunie 2012

Don’t over-do your lip liner

Hello Friends,

Am revenit cu un alt articol din categoria “Don’ts” a blogului nostru şi subiectul atins este “conturul buzelor”.

De ce m-am decis să vorbesc despre acestă temă? Ei bine pentru că văd din ce în ce mai des, buze al căror contur este fie de o altă culoare decât ce a rujului…fie depăşeşte cu mult linia naturală a acestora.


Nepotrivirea culorilor – ruj şi creion contur

Ideal ar fi să avem o potrivire perfectă între contur şi rujul propriu-zis, dar de cele mai multe ori nu găsim exact aceaşi nuanţă a creionului. O compatibilitate între aceste două elemente dau un aspect îngrijit şi obţinem efectul de “buze mai pline”.

Creionul de buze are două roluluri:

·         Volum – dacă dorim ca buzele noastre să pară mai pline, putem obţine acest lucru fie cu ajutorul creionului prin a depăşi uşor linia naturală şi apoi să folosim rujul/gloss-ul dorit, dar cu condiţia ca acea trecere dintre cele două să nu fie vizibilă.

·         Durabilitate – tot cu ajutorul unui creion pentru buze putem prelungi şi durata de păstrare a rujului pe buze. Cum? Ei bine…mai întâi de toate trebuie să vă spun că atunci când aplicăm creionul contur direct pe toată suprafaţa buzelor, dă tendinţa de uscare, dar dacă imediat după ce aplicăm stratul de creion folosim un ruj hrănitor, acesta tendinţa dispare iar culoarea va persista mai mult în timp.

N.B: Din acesta categorie “nepotrivirea culorilor” excludem acele machiaje fashion, fantasy sau special effectsJ

Atunci când dorim să obţinem buze mai pline şi depăşim uşor linia buzelor este esenţial să ne uităm din când în când în oglindă să verificăm starea conturului, mai ales dacă bem sau mâncăm ceva între timp (nu am vrea să avem buzele conturate prin linii întrerupte J…that is NOT a pretty pictureJ)

Această regulă se aplică şi pentru orice alt tip de ruj, mai ales cel rezistent la transfer J

Lip liner may be our friend when used correctly, but it can also be our enemy when used wrong! J



Acestea fiind spuse…voi încheia acest mic articol prin a vă ura un weeknd FUNtastic!


Stay CHIC!

M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu