Don't forget about SPF
By Jo - 18.07.2012
Hello friends,
Vom vorbi puţin astăzi despre cremele cu factor de protecţie solară şi cum să o utilizăm corect.
Vine destul de târziu această postare pentru că este deja luna iulie, însă mai bine mai târziu decât niciodată.
Eu vreau să cred că toată lumea o foloseşte , în funcţie de pigmentul pielii, ( cu cât mai deschis pigmentul , cu atât mai mare factorul de protecţie ). Cu toate acestea am auzit foarte multe păreri despre cum este folosită această cremă minunată.
Aşadar, pentru a face lucrurile mai clare, am decis să deschid acest topic.
Crema cu protecţie solară protejează pielea atât pe termen scurt ( previne pielea arsă ) cât şi pe termen lung (îmbătrânire prematură şi cancer de piele).
Însă pentru a beneficia cu adevărat de protecţie, crema nu trebuie aplicată doar vara sau când mergem la plajă. Radiaţiile solare afectează pielea pe tot parcursul anului , aşa că e bine să folosim o cremă cu SPF mai mic în anotimpurile mai reci, iar mai ridicat ( mult mai ridicat) vara.
Deasemenea , în timpul verii, soarele nu bate doar la plajă :| , ci şi în staţia de autobuz, în parc şi pe stradă. De aceea e indicat , de fiecare dată când vă pregătiţi să ieşiţi în oraş , după machiaj şi înainte de parfum , să aplicaţi crema cu protecţie :)
De curând,în timp ce mă machiam, ascultăm emisiunea "Ce se întâmplă doctore" în care un doctor dermatolog spunea că efectul produsului minune se stinge în maxim 40 de minute, iar cantitatea de produs care trebuie aplicată astfel încât protecţia să fie maximă , este foarte mare. O simplă atingere a produsului cu pielea nu este suficientă.
Aşadar, folosiţi multă cremă la aplicare şi aplicaţi-o des!
Un punct foarte important mai este ca şi buzele trebuie protejate. Se găsesc peste tot aceste produse, fie ele colorate sau incolore, cu arome sau fără. Dacă nu aveţi la îndemână un astfel de produs special, puteţi masa buzele cu cremă de corp cu SPF.
Iarăşi, o greşeală foarte mare pe care majoritatea o fac este că , după ce "s-au văzut cu sacii-n căruţa" , adică după ce s-a obţinut un bronz intens şi frumos, la următoarele expuneri la soare , crema nu se mai foloseşte! FOARTE GREŞIT! Razele nocive ale soarelui încă afectează foarte grav pielea.
Folosiţi crema SPf constant,din abundenţă la fiecare ieşire din casă!
O să ne mai auziţi vorbind despre importanţa cremelor SPF , asta vă promit!
Stay CHIC,
Jo
Don’t over-do your lip liner
By M - 15.06.2012
Hello Friends,
Am revenit cu un alt articol din categoria “Don’ts” a blogului nostru şi subiectul atins este “conturul buzelor”.
De ce m-am decis să vorbesc despre acestă temă? Ei bine pentru că văd din ce în ce mai des, buze al căror contur este fie de o altă culoare decât ce a rujului…fie depăşeşte cu mult linia naturală a acestora.
Nepotrivirea culorilor – ruj şi creion contur
Ideal ar fi să avem o potrivire perfectă între contur şi rujul propriu-zis, dar de cele mai multe ori nu găsim exact aceaşi nuanţă a creionului. O compatibilitate între aceste două elemente dau un aspect îngrijit şi obţinem efectul de “buze mai pline”.
Creionul de buze are două roluluri:
· Volum – dacă dorim ca buzele noastre să pară mai pline, putem obţine acest lucru fie cu ajutorul creionului prin a depăşi uşor linia naturală şi apoi să folosim rujul/gloss-ul dorit, dar cu condiţia ca acea trecere dintre cele două să nu fie vizibilă.
· Durabilitate – tot cu ajutorul unui creion pentru buze putem prelungi şi durata de păstrare a rujului pe buze. Cum? Ei bine…mai întâi de toate trebuie să vă spun că atunci când aplicăm creionul contur direct pe toată suprafaţa buzelor, dă tendinţa de uscare, dar dacă imediat după ce aplicăm stratul de creion folosim un ruj hrănitor, acesta tendinţa dispare iar culoarea va persista mai mult în timp.
N.B: Din acesta categorie “nepotrivirea culorilor” excludem acele machiaje fashion, fantasy sau special effectsJ
Atunci când dorim să obţinem buze mai pline şi depăşim uşor linia buzelor este esenţial să ne uităm din când în când în oglindă să verificăm starea conturului, mai ales dacă bem sau mâncăm ceva între timp (nu am vrea să avem buzele conturate prin linii întrerupte J…that is NOT a pretty pictureJ)
Această regulă se aplică şi pentru orice alt tip de ruj, mai ales cel rezistent la transfer J
Lip liner may be our friend when used correctly, but it can also be our enemy when used wrong! J
Acestea fiind spuse…voi încheia acest mic articol prin a vă ura un weeknd FUNtastic!
Stay CHIC!
M
Don't - Earthquake Liner
By Jo - 16.05.2012
Hello Friends,
Aseară , când mă pregăteam de somn, am avut o revelaţie: un nou Don't pentru voi! :)
Cum aţi văzut deja în titlul postării , subiectul pe care îl vom atinge astăzi este eyeliner-ul sau tuşul.
Aş vrea să încep prin a spune că le admir pe toate cele care îşi rezervă un minimum de timp necesar dimineaţă pentru a se machia.
O femeie ar trebui să fie, printre multe altele, cochetă şi îngrijită, iar machiajul joacă un rol foarte important.
Însă , dacă nu vă descurcaţi cu tuşul, renunţaţi pentru moment.
Nimănui nu îi place să compare eyeliner-ul vostru cu EKG-ul unui bărbat care aleargă pe bandă şi suferă un infarct fix în momentul acela.
Totul ţine de îndemânare şi mai ales de experienţă. Nimeni nu se naşte cu acest skill! Da , poate că unele fete au control mai bun decât altele , însă , în mare parte este vorba de exersare.
M-am gândit că ar fi bine să împărtăşesc cu voi experienţa mea cu această unealtă şi cum am învăţat să îl folosesc.
Pasiunea mea pentru make-up a început acum muuuulti ani, şi ca multe alte fete - a fost un dezastru! :)))
La fel şi această blestemată dungă neagră care se trasează la baza genelor, pe pleoapa superioară.
Am început mai întâi cu un creion cu mină moale ( ADA- I must say). Trasam dunga, în zig-zag bineînţeles, după care începeam să şterg/întind/corectez cu un beţişor de vată (sau ,dacă aveţi la îndemână, o pensulă pentru smudge - It's brilliant)
După ce m-am perfecţionat în ale creionului, mi-am achiziţionat un tuş lichid .
Există 2 feluri de pensule pentru acest tip de liner: tare - stil creion şi moale - din păr (natural sau artificial).
De preferat este să începeţi cu cel cu pensulă tare pentru că este mult mai uşor de manevrat şi nu lasă atât de multe cute pe pleoapa.
Apoi am descoperit şi liner-ul stilou ( este cilindric şi mai lung- exact ca un stilou ). Are acelaşi tip de peniţa ( tare) şi l-am găsit şi mai uşor de utilizat pentru că este foarte uşor de ţinut în mână şi îţi dă foarte mult control asupra ceea ce faci. Lichidul curge încontinuu, nu trebui să te opreşti tu şi să te aprovizionezi din sticluţă.
După aceea, mi-a fost destul de uşor să aplic tuşul cu pensula moale şi cel de tip gel, cu ajutorul unei pensule din păr ( pointed sau small angled)
Dears, vă spun din nou, e vorba de exerciţiu! Nu este fizică cuantică, aşa că practice , practice , practice !!!! şi veţi reuşi şi voi să obţineţi asta :
Regula de aur , din punctul meu de vedere, este să nu trasaţi o dungă din prima, fără să ridicaţi pensula după pleoapă, ci să trasaţi linii micuţe, cu pauze. Aveţi mai mult control şi este mult mai uşor de corectat dacă aţi greşit.
Testaţi toate modelele de liner şi vedeţi cu care vă împăcaţi mai bine. Exersaţi acasă, când aveţi puţin timp liber, până căpătaţi experienţă. Nu e ok ca tuşul să arate de parcă ar fi fost aplicat în timpul unui cutremur de 7 grade pe scara Richter. :)
Am upload-at câteva poze cu modele de liner:
Creion
Tuş Lichid - cu diferite penite
Tuş Lichid - tip stilou
Gel Eyeliner
Acestea fiind spuse, good luck practicing !
Stay CHIC!
Jo
Don’t exaggerate with your eyebrows!
By M - 04.05.2012
Hello friends,
Iată că revin cu un articol nou pentru rubrica “Don’ts” a blougului nostru şi anume: Don’t exaggerate with your eyebrows!
Poate vă întrebaţi de ce am ales această temă?
Ei bine sunt sătulă până peste cap să văd fete cu sprâncenele tatuate(şi nu faptul că sunt tatuate este problema) ci forma lor…incredibil de arcuite, foarte lungi şi de multe ori (în cazul brunetelor) culoarea lor este mai mult verde decât negru!
Sprâncenele sunt un element foarte important al fizionomiei feţei noastre ce ne înrămează ochii. În acest articol aş dori să vă vorbesc despre mai multe aspecte legate de acestea.
Forma lor este esenţială pentru armonizarea întregii feţe. Fie că avem nişte sprâncene dese sau rare, fie că sunt late sau subţiri de la natură, trebuie să găsim o formă care să ni se potrivească. Mai jos am ataşat câteva imagini după care ar trebui să ne ghidăm în momentul în care dorim să ne alegem cum vor arăta sprâncenele noastre.
Forma naturală a sprâncenelor noastre este de cele mai multe ori şi cea mai potrivită pentru faţa noastră.
Metoda/e de aranjare: fie că mergem la salon, fie că le aranjăm singure acasă, sunt mai multe variante la care putem apela: penseta, ceară sau aţa.
Dacă aţi optat să vă duceţi la salon să vă pensaţi iar rezultatul final nu a fost cel aşteptat ( been there done that) şi doriţi să vă daţi o altă formă sprâncenelor cel mai bine este să le lăsaţi să crească şi să le masaţi în fiecare seară cu ulei de ricin( se găseşte la plafar şi ajută la regenerarea şi creşterea lor J…belive me J )
Penseta este cea mai întâlnită şi uzitata modalitate de a îţi aranja sprancele. În momentul în care ne hotărâm să ne pensăm trebuie să ţinem cont de câteva indicaţii, aşa cum arată şi imaginea de mai jos.
NB: Nimeni nu are sprâncene lungi până în linia părului şi arcuite până la jumătatea frunţii!!!
Atunci când ne conturam sprâncenele trebuie să optăm pentru o culoarea cu 2 nuanţe mai deschisă decât culoarea părului dacă suntem satene sau o culoarea mai închisă, iar în cazul în care suntem blonde sau ceva asemănător, cu 2 nuanţe mai închisă. Putem folosi fie fard sau creion, iar pentru fixare ori mascara incoloră ori ceară care vine de cele mai multe ori în kit-ul pentru sprâncene.
Eu folosesc ca şi metodă de aranjare penseta, pentru partea de jos, iar pentru partea de sus aţa pentru că mă ajută să obţin linii mai precise, decât penseta J. Conturul îl dau cu ajutorul fardului şi le fixez cu mascara incoloră (mi se pare că în acest mod arată mai naturale şi nu desenate, probabil din acesta cauza nu-mi plac sprâncenele tatuateJ ).
Well I think that’s about it so far about eyebrows…hope I wasn’t to harsh and judgmental!
Stay CHIC!
M
Don't Go To Bed With Your Makeup On!!!
By Jo - 01.04.2012
Hello friend,
În primul rând: Happy first month! :)
Zic că este momentul să discutăm despre un subiect delicat şi foarte foarte important din vieţile noastre – Demachierea.
Sunt convinsă că toate am păţit ca cel puţin o dată să fim prea obosite ca să ne mai demachiem ,şi nu vedeam în faţa ochilor decât patul. Well, stop doing that!!
Oricât de obosite, ameţite sau oricât de rău ne-ar fi, trebuie să mai tragem puţin de noi şi să ne curăţăm faţa.
Demachierea este , poate , cel mai important ritual aplicat tenului nostru,o parte vitală pentru o piele frumoasă şi sănătoasă.
Este absolut obligatoriu să ne demachiem de două ori pe zi, dimineaţa şi seară!
Întrebarea care urmează este probabil : De ce şi dimineaţa? Ei bine,este important să ne curăţăm faţa in primele momente ale dimineţii pentru a îndepărta sebumul produs în timpul nopţii. Puteţi să vă spălaţi cu un săpun special pentru faţă, clătiţi din abundenţă cu apă călduţă şi tonifiaţi cu soluţie tonică potrivită tenului vostru. Urmează crema de zi ( de preferat cu factor de portectie solară) and you’re done!
Machiajul trebuie întotdeauna aplicat pe o faţă curată.
Sub niciun fel de formă să nu adormiţi cu machiajul pe faţă. Peste noapte machiajul va intra în pori,făcându-i să pară mai mari, şi mai mult decât atât tenul nu respiră corespunzător.
Efectele pe termen lung sunt dezastruoase: îmbătrânire prematură, puncte nerge, acnee, iritaţii.
Înainte de a începe demachierea, asigură-te că ai mâinile curate! Foloseşte produse care se potrivesc tenului tău ( ten sensibil/ uscat/normal/ gras). Ai grijă întotdeauna ca produsele folosite să fie în termen de garanţie.
Ar fi foarte bine dacă pentru zona ochilor, care este foarte sensibilă, să folosiţi un demachiant special, mai ales dacă aplicaţi mascara şi fard de pleoape din abundenţă. Aceste demachiante speciale pentru ochi au formule care îndepărtează rapid machiajul fără a fi nevoie să insistaţi pe zona repsectiva.
Fetelor, tenul este un ţesut viu care are nevoie de aer la fel ca şi noi. Pentru că ne machiem, noi îl privam de acest drept, aşa că măcar seara să îl lăsăm să respire.
Chiar dacă nu suntem machiate sau fardate, demachierea este obligatorie deoarece în aer se găsesc diferiţi microbi, praf, poluare. Zilnic, aceşti mici terorişti intra în contact cu tenul nostru. Folosind demachiant putem îndepărta uşor toţi aceşti factori negativi, lăsându-l proaspăt şi liber să respire oferindu-i din nou strălucirea.
Sper că a fost de folos aceasta postare şi îmi dorsc din tot sufletul să îmi urmaţi sfatul! Aveţi grija de tenul vostru, vă rog!
Sper deasemenea să nu fiţi păcălite prea mult azi. :)
Stay CHIC!
Jo
DON'T - Too Much Foundation
By M - 14.03.2012
Hello friends,
Această rubrică a blogului nostru este dedicată greşelilor de machiaj şi lucrurilor ce NU trebuiesc făcute din acest punct de vedere.
Ne gândim deja de ceva vreme cum să începem această serie de “Nu aşa” şi, sincere să fim, nici acum nu putem spune că suntem complet edificate, dar vom lasa curs liber inspiraţiei de moment şi vedem ce iese .
Fiind un blog de machiaj, ne-am zis să le luăm într-o oarecare logica şi să începem cu baza oricărui machiaj de calitate şi anume, faţa (mai exact fondul de ten).
Ei bine “don’t-ul” de azi sună ceva de genul: “Nu exagera cu fondul de ten!”
Fondul de ten este esenţial în crearea acelei feţe fără imperfecţiuni şi de o culoare uniformă ( so they say ), dar nu mare ne este mirarea să vedem zilnic fete care greşesc în aplicarea acestui produs.
Dacă observaţi că fondul de ten nu acoperă suficient , asta nu înseamnă că trebuie să continuaţi aplicarea lui până când toate acele pete de culoare sau mici chestituţe nu se mai văd( pentru asta există corrector ).
Acest lucru nu va face decât să încarce tenul şi să dea aspectul nedorit de mască.
Sfatul nostru este că atunci când vă cumpăraţi un fond de ten să vă uitaţi pe etichetă( sau să întrebaţi) care este gradul de acoperire al acestuia. Deşi,intradevar sunt fonduri de ten care permit o aplicare multiplă, trebuie totuşi să aveţi grijă cu acestea.
Şi nu uitaţi, aplicaţi produsul şi pe gât, fie fondul de ten ca atare, fie amestecat cu un pic de cremă de faţă.
Another issue is picking the wrong colour for you!
Well, asta se datorează luminii din cadrul magazinului dar şi a estimării greşite a culorii tenului. Nimeni nu are tenul portocaliu! (so stop using orange toned foundation! ) nu vreau să fiu rea! (but seeing orange faces makes us mad!)
Ca să concluzionăm:
NU exageraţi cu fondul de ten, mai ales dacă v-aţi ales greşit culoarea!
Speram că nu v-am ofensat în vreun fel, nu asta ne-a fost intenţia (hope you’ll forgive us! )
Stay CHIC!
Jo&M
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu